Recept på våfflor

 
Nu kommer receptet på våfflor!
 
1 dl havremjöl (havregryn malda eller mixade till mjöl)
2 skopor whey protein (60g)
2 msk kokosmjöl
2,5 msk stevia
0,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ägg
4 äggvitor
30 g mosad banan
0,75 dl mjölk 
 
1. Blana ihop alla torra ingredienser och blöta för sig.
2. Mixa ihop alla ingredienserna till en slät smet.
3. Grädda i ett smort våffeljärn och tänk på att inte övergrädda då bakverk med proteinpulver har en tendens att lätt bli torra!
 
Jag åt detta med kvarg, hallon och stevia blanda! Annars kan man göra grädda på några äggvitor, kvarg och steiva. Detta görs genom att vispa vitorna till en hårt skum och successivt blanda ner kvarg och sedan stevia efter smak! Grädden bör ätas direkt och blir inte så nice om man sparar den=)

Proteinwaffles

 
 Idag gjorde jag våfflor för första gången i mitt liv! Dock så är det inte "vanliga" våfflor utan proteinvåfflor=) De har inte den frasiga konsistensen som man vill ha på våfflor, men de smakar riktigt bra iallafall! Jag ska testa någon gång till och se om jag lyckas få till ett frasigare proteinrikt recept=) 

Dagens träning

Idag går jag skola till 16 och börjar jobba kl 17, så jag tränade imorse! Kl sju var jag på gymmet och körde axlar, vader, nacke och lite mage. Axelpressarna gick riktigt tungt idag men annars gick passet bra! Jag körde vadpress mellan varje set och orkade mer än vad jag trodde står jag skulle och det känns bra! 
 



Min morgonblandning

 
Varje morgon dricker jag en shake med EAA, BCAA och glutamine! Egentligen är BCAAn bara där för att det inte ska smaka usch och fy hehe. Den här EAA:n innehåller 98% aminosyror, så ni kan ju tänka er hur lite smak det är i den!
 Jag dricker den på morgonen för att då är magen tomtom och man tar upp aminosyror bäst på tom mage! Annars så tar man upp det allra bästa på tom mage, men före träningen!
EAA står för Essential Amino Acids, Essentiella Amino Syror. Kroppen kan ej tillverka dessa aminosyror själv och är därför livsnödvändiga att få i sig via kost eller kosttillskott. EAA har visat sig stimulera proteinsyntesen kraftigt vilket resulterar i uppbyggnaden av muskler. Effekten är större än den man får från vanligt vassleprotein. 
 

Morgonpromenad

Idag har jag varit ledig och det har varit sååå skönt! Vid 11 tiden gick jag på en promenad till Maxi och köpte Low Carb-bröd, vaniljkvarg och celsius! Jag testade lindahls vaniljkvarg för första gången och den var supergod! 92kcal/100g istället för 160kcal/100g, win!! Så nu kan det slinka ner lite vaniljkvarg under dieten yay=)




FUTURE

Just nu är jag så himla lycklig!!! Jag har så otroligt mycket att se framemot och jag håller på att längta ihjäl mig till varenda lilla grej! 
 
Det är Påsklov om 18 dagar!
 
Jag och Axel har ett år om 19 dagar!
 
Jag fyller år om 20 dagar!
 
Vi far på studentresa till Turkiet om 50 dagar!
 
Yran om 64 dagar!
 
STUDENTEN(!!!!) om 70 dagar!
 
Jag och Axel far till Spaninen om 151 dagar!!!!
 
Och det som känns nästan bäst av allt är att om 158 dagar så kommer jag och Axel flytta till en liten lägenhet! Vi ska hyra i andra hand av en go tjej som ska ut på äventyr mellan september-mars! Det ska bli så kuuul att jag vet inte vars jag ska ta vägen!
Och nu har jag läst och skrivit dagar så många gånger att jag börjar tvivla på att det är ett riktigt ord.. 
 
 
Yran förra året! Så sjuuukt kul det var! Om det var min kära syster eller själv yran som gjorde det tåls ju att fundera på.
 
 
 

Mer pannkakor - Tigerpannkakor

 
 Jag gjorde pannkisar till lunch igen idag! Denna gång blev de nog de godades jag någonsin ätit!!! De smakade som vanliga amerkanska pannkakor, vilket är då väldigt sött men det är så jag gillar't!
 Totalt blev det fem ganska stora pannkakor och jag gjorde ungefär hälften choklad/vanilj och andra hälften vanilj! Riktigt gott=) Jag fick inte i mig allt så om man vill så kan man alltid minska lite på receptet eller dela med sig!
 
Recept: 
2 dl havregryn
1 skopa vaniljprotein
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kolsyrat vatten
 
1 msk kakao
 
100 g kvarg
50 g hallon 
1 msk stevia
 
1. Mixa havregrynen till en mjöl. Blanda ner alla torra ingredienser och mixa.
2. Blanda försiktigt ner ägg och vatten. Dela upp i två skålar och blanda ner kakao i den ena.
3. Blanda ihop kvarg, hallon och stevia och låt stå.
4. Stek till pannkakor på lagom värme. Ät tillsammans med kvargblandningen och njut!

Längtan











Pancakebreaky!

 
 Första målet idag blev proteinpannkakor! Har även testat en ny "ingrediens": kolsyrat vatten! Kolsyrat vatten i pannkakssmet ska ge en frasigare yta. Det blev riktigt gott och frasigt!
 
Recept: 
1 skopa (30g) proteinpulver jordgubb
 1 ägg
 2 äggvitor
 2 msk kokosmjöl
 1 tsk bakpulver
 2 msk kolsyrat vatten
 1 banan
Topping:
 100 g kvarg
 50g hallon
 
1. Vispa ihop ägg och äggvitor.
2. Vispa ner proteinpulver, kokosmjöl och bakpulver. Mosa bananen
3. Rör ner den mosade bananen och kolsyrat vatten.
4. Tina hallonen och blanda ihop kvarg och hallon.
5. Stek till pannkakor och ät sedan och njut!

Tuna tuna

 
Mängden tonfisk det går åt under dieten! Tonfisk+fullkornsbulgur+broccoli äter jag alltså till lunch varje dag. Vilket kan låta sååå tråkigt men än så länge går det ner utan problem. 
 Just nu är jag i en period när jag inte är sugen på mat över huvud taget, vilket är iofs bra för då kan jag bara välja den maten som jag vet är bra. Man ska se det positiva i allt=)

KVÄLLSLÄSNING

 
 Bästa godnatt-tidningen! 

Xtend - Branched Changed Amino Acids

 
The BCAA of doom! Sjukt god och bra bcaa till helt okej pris! Den här har jag kört på sen i höstas och har hittills smakat:
 -Grape Escape
 -Watermelon Madness
 -Orange Dream
 -Raspberry Blue
 -Green Apple Explosion
 -Lemon Lime Sour
 -Mango Nectar
 
Vilket är då alla utom en Strawberry Kiwi(den kommer jag köpa nästan gång hihi).Om vi ska dömma efter smaken så är xtend en vinnare! Alla smaker är goda, jag tycker minst om Mango Nectar och Watermelon Madness och min favvis är Raspberry Blue! 
 
 Den innehåller 7 g amino per ca 13 g. BCAA är perfekt under träning och hjälper kroppen att snabbt återhämta sig. Den ger även mer pump, ökad muskelvolym, bättre uthållighet! När jag började med Xtend så kände jag faktiskt en stor skillnad! Orkade lyfta mer och tyngre, fick mer pump och mer kan man ju inte begära! Ett ultimat kosttillskott till den som tränar mycket.

Onsdag

Hej! Ursäktar min frånvaro, har inre haft så mycket blogginspiation på senaste men jag ska försöka ändra på detta!
 Just nu mår jag och lever gött, dock går dieten alldeles för segt så därför kommer cardiopasset införas "på riktigt" nu, har bara mesat på med cardion tidigare. Kommer även ha min sista cheatday på ett tag imorgon. Kommer troligtvis införa någon sorts cheatmeal till veckan, need ma cheat hehe.. Detta gör jag för att jag känner att cheatdayen inte gör mig någon nytta alls för tillfället! Detta kommer jag säkert ändra på i framtiden när det går lite bättre med dietandet!  

Annars så körde jag intervaller på cykel idag och sen axlar och vader! Allt som allt var det ett bra pass, axlar är så kul att köra!
 



KANEL

 
Mitt nya beroende: Kanel knäckebröd!! Jag älskar kanel så när jag såg denna var jag tvungen att köpa och det är nog det godaste som finns. Rekommenderar den här av hela mitt hjärta!
 Fick tipset av Sandra på jobbet att ha philadelphiaost till och det passade perfekt så det tipset måste jag föra vidare. Jag använder philadelphia extra light så det här mellanmålet/kvällsmålet/snacks-all-day-round passar bra in i min diet! 

Ledig lördag

Idag sov vi till 13.40!! (egentligen 13.37 hehe coolio) Sov runt 12 h, snacka om att det behövdes! 
 
Ska snart äta någon form av frukost och senare blir det ett benpass! Idag jobbar jag inte och har inga speciella planer, vilket känns så skönt! Ska träna och sen slappa. GÖtt!
 
 

Middag



 
Idag blev det omelett och potatis till middag igen! Det är ju det godaste!
 3 ägg=170g, 60g skinka, 50g ost och 350g potatis=ca 830 kcal GOTTI! Inte direkt den vanliga kalorisnåla dietmaten, but if you want to make ut work, make it work!

Restday

Idag är det vilodag och jag slutade redan 11.30, såååå hiiiimla skööönt!!!

 När jag kom hem så städade jag ur garderoben och slängde ut 13,5 kg kläder haha.. Helt sjukt vad kläder man har!
 




 Just nu ser jag Glee(ahhh så bra det är) och syr på studentklänningen. Nu är det inte långt bort!!:D
 



Voldemort, Voldemort, voldivoldivoldivoldi Voldemort




På formen har vi gjort huvuden i lera! Jag var inte speciellt taggad när vi fick uppgiften men det har varit såååå kul! Delvis för att jag har en sån go formgrupp, och delvis för att det gick oväntat bra! 
 Jag har gjort Voldemort ifall det inte syns hehe:)

Dagens

Idag körde bi rygg och biceps och det gick sämst idag meeeed.huvvausch hatar två dåliga dagar på raken. Tur att jag körde ett asbra benpass i lördags annars vet jag inte vars jag skulle tagit vägen!

Till middag idag åt jag omelett med skinka och ost och till det potatismos! Riktigt goooott var det! Det kommer jag äta många gånger till!!
 
Nomnom gotti


3/10

Hellohelllooo! Nu är det sköna lovet över och skolan börjat om, USCH....... Tur att det är fem veckor kvar till nästa lov, och är det också fem veckor kvar tills jag fyller år wiho=)
 
Imorse skulle jag egentligen ut på en morgonpromenad men jag somnade om efter alarmet ringde halv 8 och vaknade 11, inte bra inte bra. Så det blir möjligtvis en promenad senare ikväll istället! 
 
Idag tränade vi bröst och triceps och det gick väl sådär för mig.. Axel är dock kvar på gymmet, så det går ju lite bättre för honom hehe. Jag tycker inte dieten har tagit så mycket styrka än, fram tills idag. Men jag får hoppas på att jag bara har en seg dag! 
 
Bilder jag la upp i ettan för att visa hur taggad jag var på att fylla år. Måste erkänna att jag känner väl ungefär likadant nu hehe..=)
 

CHEATDAY



 This cheatday!! Tryckt glass och choklad i lass haha.. Hoppas på att ha massa energi till morgondagens bröstpass!

Ikväll har vi börjat se Heroes i väntan på att det ska komma ut mer Big Bang Theory! Sen ska vi se s10 av Grey's och s03 av American Horror Stories, hehe mycket att se:-)

7 dagar av diet

Idag har dietat i 7 dagar och hittills står vågen på -2,5 kg för mig och för Axel 91,4 kg till 85,7 kg sjukt! -5,7 kg. Det är mest vattenvikt som har börjat lossna men, lite annat får vi väl hoppas på att det är också;) 
 
Idag är det även cheatday!! Vi hade väldigt svårt att bestämma oss om vi skulle ha en cheatday första veckan eller inte, men tillslut så blev det så, vilket känns himla bra=) Snart ska vi ut på en promenad sen blir det förbi stan och köpa mat och kanske lite choklad!
 
 Liitelite abs har börjat komma fram! Ge det två-tre veckor till så=D
 

Torsk, ägg, potatis

 
 Torsk, ägg och potatis. Det låter ju som vääärldens tråkigaste måltid, men det är så himla gott! Har fått världens dille på potatismos, har nästan aldrig ätit det tidigare, så nu är jag helt fast. Perfekt dietmåltid för mig=)

Diet-lunch

 
 Lunchen idag blev 225 g poratismos och 250g makrill i tomatsås! Perfekta 644 kcal=D
 
Idag blir det ingen träning. Hade tänkt gå ut på en liten promenad imorse, men jag råkade "försova" mig så det blev inget av. Det var väl lite synd för just nu är det 6 plusgrader ute och jag sitter i PJ. Haha aja, det kommer mer tillfällen;) Det är bara bra att inte gå ut för hårt i början på en diet. 
 
Ikväll jobbar jag mellan 17-22.15 och mer planer för dagen än så har jag inte! Just nu håller jag på att fixa en önskeliste *ute i tid* fyller år den 16/4.. Längtar!!

Crock-Pot

 
Jag fick en fråga om Crock-Pot:ten, och jag tänkte göra ett inlägg om den istället för att bara svara, för det är säkert fler som undrar!
 
I en Crock-Pot gör man långkok. Det är mycket smidigare att göra i en crock än på det gamla hederliga sättet. Vilket är i en gjutjärnsgryta som väger ett ton=är inte alls lika smidig som en crock-pot!
 Det går att tillaga kött och fisk av all sort(nästan). Man lägger ner t.ex. 2-4 kg kyckling och väljer antingen "low" eller "high".
 Tillagas köttet på "low" så tar det längre tid och köttet blir mörare, mellan ca 6-10 h. Tillagas det på "high" tar det ca 3-7 h. Man ställer själv in tiden på timer-knapparna. Om man har ställt in den på "low", 6,5 h och märker att när tiden har gått ut att köttet inte är klart, så går det bara att lägga på en timme eller två, supersmidigt! 
 
Det följer med en tidtabell där det står hur man översätter vanliga recept till Crock-pot-recept. T.ex. ska du ha kyckligen i ungen i 30 minuter så ska du ha den i 6-8 h på low i crocken, osv.
 
När maten är tillagad så kommer Crock-Pot:ten automatiskt gå över till "Warm" vilket innebär att den håller maten varm tills man ska äta! Hur bra som helst!
 
Det är väldigt smidigt och man sparar massor med tid, detta är ett köksredskap som jag varmt rekomenderar!
 
Jag köpte min Crock-Pot här: (länk)
 (Bild från Google)
 Köttet bara faller isär! På bilden har de nog "rivit sönder" det lite grann för så där mycket brukar det inte riktigt bli hehe.. 

Fergus Style Mar Mediterrania - Adults Only

 
25 augusti - 1 september. Spanien, Santa Susanna. Bokat och klart! 

Muffins på diet nomnom

 
Idag gjorde jag muffins baserat på receptet på brownies:arna(?) jag gjorde igår! Jag tycker, om jag får säga det själv, att de blev riktigt goda! Nomnomnomn! Att äta sånt här på dieten gör allting så mycket enklare!
 Den här gången har jag använt potatis och caseinpulver.
 
 45 g casein choklad
 1,5 msk stevia
 1 msk kakao
 1/4 tsk salt
 3/4 tsk bakpulver
 200 g kokt potatis
 0,5 sockerfri pannkakssirap
 0,75 dl äppelmos
 2 ägg
Topping:
50g extra light philadelfiaost
50g kvarg
10 g tinade hallon
2 msk stevia
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
 2. Blanda ihop alla ingredienser. Skär potatisarna i bitar.
 3. Mixa!
 4. Häll i formar och grädda i ca 20-30 minuter.
 5.Mixa ihop toppingen och ställ i kylen medans muffinsarna gräddas. 
 6. Ta ut muffinsarna och låt svalna. Häll/spritsa sedan toppingen över och ÄT!
 

Questbars

 
 "Råkade" bryta mitt shoppingförbud förra veckan och köpte två lådor questbars! Köpte Strawberry Cheesecake som jag har crave:at hur länge som helst och den nya smaken: Cookies and Cream. Hade inte smakat cookies and cream före, men den hade fått så bra reviews och jag älskar alla andra smaker, så varför inte tänkte jag. Vilket var väl lite onödigt för att den här baren var inte alls i klass med de andra. Den var ju inte äcklig, men den blir inte min nya favorit kan jag säga. Testade micra den idag, och det här är hittills den ända baren som inte blir godare när den micras. Vaaaad händer! 
 Aja, rätt kan det inte bli alla gånger=) Har ju alla andra questbars att gotta ner mig i!

Funlight+kvarg=sant



 Alltså gudarna så gott!! Att jag aldrig testat blanda kvarg med funlight, med tanke på hur mycket kvarg jag äter och hur måååånga gånger jag läst att det är supergott hehe! Den här saften är nog min räddning så hiiimla nomnom! Try it!

Nyttiga brownies - perfekt för sötsugna på diet!

 
 Ännu ett recept från TastyHealth! Riktigt saftiga och smakrika brownies, som jag skulle säga passar perfekt för en sötsugen(=jag) på diet! De är väldigt kalorisnåla, ca 90-100 kcal per bit, perfekt va?
 De innehåller en lite annorlunda ingrediens, svarta bönor! När jag läste ett recept med svarta bönor i för första gången dog mina smaklökar lite grann, men både bönar, kikärtor och potatis har blivit rätt omtalat om i bakverk, så jag var ju tvungen att testa! Och jag tycker inte att man känner någon bön-smak alls. Eller bön-konsistens! Så man får bara bönornas protein och fina kolhydrater, tummen upp!
 
 Har ändrat "receptet" liiite grann hehe. Hon hade gjort en blondie brownie, en tvådelad kaka eller vad man ska säga. Men jag gjorde bara nedre delen, brownien!
 
Recept:
30 g choklad whey
1 msk stevia
3 tsk kakao
1/4 salt
1/4 bakpulver
1 tetrapack avsköljda bönor (ca 230g)
0,5 dl sockerfri pannkakssirap
0,75 dl äppelmos
1 ägg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa ihop alla ingredienserna. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x20, och häll ner smeten.
3. Grädda i ca 15-20 minuter!


DIET wiho

Dag två på dieten och än så länge går det bra;) Imorse så steg jag upp och städade lite grann och for sedan och handlade med min far och min lillasyster. Jag köpte mer potatis, lite mer kött som kokar i crocken just nu och 3 kg kvarg. Need the kvarg! 
 

Åt nyss lunch som består av 260 g kokt fullkornsbulgur, 150 g tonfisk och 100 g broccoli! Det här kommer vara min lunch mestadels av tiden, ända tills jag ledsnar och inte får i mig mer längre. Lunchen har näringsvärde på: 
 565 kcal
 58 g protein 
 67 g kolhydrater
 5 g fett
 
Till en början ligger jag på ca 2000 kcal och kommer köra på det ett tag framöver. Vi får se hur det fungerar helt enkelt!
 Nu ska jag iväg och köra rygg och biceps sen fara och köpa bönor för att baka brownies! Så klart man behöver lite gottigott under dieten va;)
 
 

Foodprepping




 Började denna dag med ca 6 h foodprepping! Var så galet taggad i början men i slutet blev det lite långtråkigt. Jag gjorde:
 -4 kg kyckling i crockpot(som blev 2,4 kg när den är tömd på vatten kul)
 -1 kg fullkorns bulgur 
 -800 g torsk
 -Potatismos
 -Tonfisk
 -Broccoli
Och varför det tog så lång tid kan man ju verkligen fråga sig!
 Men nu så är dieten i full gång och det känns väldigt bra! Ikväll blir det förhoppningsvis ett bröst och triceps pass, just nu mår jag VÄLDIGT illa men jag får hoppas att det går över snart.
 

Jobb

Idag jobbar jag mellan 13-21! Det är ett tungt pass, men himla bra OB så det är bara att kämpa sig genom det! 
 Nu är det äntligen sportlov och det känns underbart! Plus att jag jobbar bara 4 h den veckan också, underbart:-)


 Imorgon är det dietdags och det känns sp spännande! Ska dela med mig av olika schema osv senare!
 

Drömmar om att fara iväg

Idag har jag jobbat mellan 10-15! Imorse hade jag tänkt vakna halv 9, men efter att jag varit vaken i 30-40 min så märkte jag att jag hade ställt klockan på halv 8, skön... Hade massa dötid så jag tog plattan och började kolla på resor. Mamma och pappa berättade igår att de hade bokat en resa till Spanien och jag blev ganska avis! Men nu börjar det kanske bli så att jag och Axel följer med. Eller då åker vi i samma plan ner, och sen kommer vi bo på ett annat hotell. Ifall det nu blir av vill säga! Det skulle vara såå roligt, älskar spanien! Jag har redan valt ut tre hotell som passar och kollat flygtider/pris hehe, JA jag är taggad.
 
 Men först och främst ska vi nog betala studentresan och tagga sönder till den! 16 maj bär det av till Turkiet, wheey!
 
 
 
 Le Spain med min family!!
 
 Och en vecka efter, Le Spain med lCA!!
 
Ja jag tycker om glass =D