Onsdag

Idag har jag jobbat 07.45-15.15 efter det for jag hem och så kom Axel. Vi gjorde makaroner och korv till middag, n to the o to the m. Min favoriträtt sedan barnsben:)
Efter det for vi och körde bröst och axlar. Ikväll ska vi bara mysa för imorgon far min finaste till Cypern i två veckor huvva:(:(


Bästa maten ever

Idag var det tänkt att jag och Axel skulle fara och köra både måndagens pass(bröst, axlar, triceps) och dagens, rygg biceps. Men Axel kände sig för sjuk och jag var helslut så det fick bli en vilodag. Igen.
Vi for istället och handlade och gjorde sedan den godaste maträtten ever!!!! (Måste göra mer så ni förstår !!!!!!!!!!!) Kycklingwok med nudlar och massa annat gött!! Har inget specifikt recept men har alla ingredienser så det är bara att gå på känsla. Ta så mycket/lite av vare ingrediens så du blir nöjd!
Kyckling
Thaiwok
Nudlar
Kokosmjölk
Vitlök
Sambal oelek
Curry pasta
Cashewnötter

Skär kycklingen i bitar och stek den sedan. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på en tallrik. Börja koka nudlarna.
Stek wokmixen och pressa ner vitlök. Blanda ner en hel burk kokosmjölk, valfri mängd sambal och currypasta.
När nudlarna kokat klart hälls vattnet bort och nudlarna ner i wokmixen. Blanda ner kyckling och cashewnötter. Voila! Ni måste testa


Näsblod och grillkungen

Planen var idag att köra cirkus 10 minuter intervaller, axlar, bröst och triceps, sedan 10 minuter intervaller igen. Men när jag började på mitt första intervallpass tänkte jag att jag borde köra 20 min direkt istället, sagt och gjort. Kirrade mina 20 minuter på löpbandet och kände att jag hade hela världen i mina händer. Under nedvarvningen blev jag tvärtrött och fick näsblodsattacken av doom. Made a run for pappersrullen och hoppades på att det var bara en liten droppe som kom, hell to the no. Okuperade toaletten i minst 25 minuter och kämpade som en tok för att få det att sluta. När det väl bestämde sig för att ge sig, lunkade jag lugnt därifrån och låtsades som om jag max hade varit där i 2,5 minuter. Gav upp tanken på att dra ett grymt axel-pass och for istället till apoteket och köpte blodstillande vadd så att jag har det till nästa gång blodet börjar forsa. Jag och näsblod vi är himla nära vänner alltså:::)))))) Fick även med mig lite annat som har börjat ta slut här hemma. 
 


 Till middag gjorde jag grillspett med champinjoner, tomat och rödlök och till det var tanken att jag skulle grilla karré. Låt mig säga så här mycket: never again. Grilla är långt ifrån min grej. Marinaden blev kick-ass(två ingredienser, mycket att vara stolt över ska ni veta) soja och samal oelek, sjukt gött. PS. köttet var fläskfilé inte karré. Min kära mor kunde avgöra det genom att se på påsen som var full av mörk marinad, men detta nekade jag ändå och sa att det var karré. Gav med mig efter köttet legat på grillen ett tag.
 
 Det är marinaden som gör att köttet ser bränt ut. Jag svär. Hehe ha en bra kväll hälsningar från grillkungen


 

Chokladmugcake med hjortron-& jordnötssmörmitt

Till frukost testade jag göra en mugcake utan proteinpuvler så att ni som inte använder er av proteinpuvler även kan testa! Det var första gången jag testade göra en mugcake utan proteinpuvler och jag måste säga att proteinpulvret lyfter kakans smak lite grann men utan prottepulver så blir den så otroligt saftig. Så vilket som blir bättre är lite svårt att avgöra. 
 För att inte bara göra en vanlig tråkig chokladmuggis så gjorde jag en mitt på hjortron och jordnötssmör. Oväntad kombo som faktiskt passade väldigt bra!

 1/2 dl kokosmjöl
 1 msk canderel cankao 
 1 msk stevia
 ca 1/2 tsk bakpuvler 
 ca 1/4 tsk vaniljpulver
 3 msk kvarg
 3 msk mjölk 
 1 äggivta 
Mitten:
 2 msk hjortron 
 1 msk jordnötssmör
 
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner kvarg, mjölk och äggvita. Värm hjortron så pass att de går att mosa ihop och blanda sedan ner jordnötssmör. 
 Häll halva chokladsmeten i en mugg/skål, häll sedan ner hjortronjordnötsblandningen och häll sedan resterande chokladsmet på. 
 Täck muggen/skålen med plastfolie och värm sedan i micron på högsta värme i ca 2 min. Kan skilja från micro till micro så ta ut efter ca en min och bestäm själv om konsistensen är som du vill ha den!

 

Bunkra upp

Det gäller att ladda upp med all gomat'. 4 kg kyckling<3


Breaky

Åt en mugcake till frukost igen, samma recept som igår:-) Hade egentligen tänkt köra intervaller idag men det blev så mycket ben igår så jag tar en vilodag istället. Ska snart fara och handla och efter det blir det jobb 16-22. Har en bra dag!


Cardio

Även fast träningsvärken fortfarande är var med mig bestämde jag mig för att köra ben idag. Det blev en ändå ett grymt benpass med fokus på lättare vikter, många reps och kortkort vila, för att öka pulsen.
Som uppvärmning körde jag 10 minuter intervaller. Körde sedan benpress 3x12, 15 sec vila. Körde sedan benpress, benspark och baksida lår enbenta. Så jag körde först 8 reps på höger ben och växlade sedan direkt till vänster och körde 8 reps sedan höger igen osv x3. Sedan utfall 5x20, 20 sec vila. Mumma vilket svettpass love it.
For sedan hem och stekta kyckling och wok!!!! Godaste. Cyklade sedan till stugan, 17 km i motvind. Helt sjukt jobbigt, galet laddad på cykla hem senare ikväll också hehe:-)


Mugcake 2

Gjorde en muggis till frukost imorse. Ändrade lite på receptet och värmen på micron, det blev extra moist:-)
1 skopa proteinpulver
1 msk kokosmjöl
1,5 msk canderel cankao
1 msk kvarg
2 äggvitor
1/2 mosad banan
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner kvarg, äggvitor och mosad banan. Täck skålen/muggen med plastfolie, sedan skjuts in i micron och kör i ca 1,5 min på ~600W.


Protein chocolate/peanut butter mugcake

Glöm det dära med att det känns sjukt mycket i ben/rumpa, nu kan jag inte ens gå längre haha helt sjukt! Tror jag aldrig haft så här mycket träningsvärk:')
Anyway tänkte dela med mig av min goda mugcake som passar perfekt till både lättare frukost och mellis samt kvällsmål!
1 skopa peanut butter proteinpulver(funkar med chokladsmak också)
1 msk kokosmjöl
1 msk canderel cankao(kan bytas ut mot kakao)
1 msk stevia
1 tsk bakpulver
2 msk kvarg
1,5 msk mandelmjölk/vanlig mjölk
1 äggvita

Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda sedan ner kvarg, äggvita och mjölk. Häll det i en skål eller mugg, täck den med plastfolie och micra sedan i 1-2 min beroende på vilken konsistens du vill ha! Jag brukar köra ca 1 min ~15 sec, gillar när mitten är lite rinnig!
Keso och hallon passar peeeefekt som topping. Och jordnötssmör lyfter det hela lite extra!
Åt detta till kvällsmål för någon dag sedan på jobbet. Blandade ner bitar från en Swebar för att få upp kcal lite extra, blev sjukt gött!


Legday

Eftersom att jag tog en vilodag i onsdags så fick det bli legday igår. Passet såg ut som följande:
Uppvärmning Squats utan vikt 5x12
Benpress 5x5
Raka mark 3x6
Utfall 5x20 (Körde 10-15 sec vila mellan varje set och utan vikt, riktig pulshöjare)
Benspark 3x5
Yttre och inre lårpress 3x6
Stående vadpress 3x8
Mage
Och det känns så sjukt i rumpan och baksida lår idag! Kan inte annat än att älskas!!
Blev så pass svettig att min (tydligen) bkvalla till sporttopp färgade av sig hehe


Marinaden

Marinaden igår bestod av de ingredienser ni ser på bilden. Tyvärr så använde jag inga mått men det är bara att gå på känsla, huvudingrediensen var iallafall grilloljan! Det blev riktigt bra!


Foodprepp

På senaste har min matplanering legat på noll. Jag har varit maximalt lat när det gäller att laga mat, har inte ens orkat koka spenat eller broccoli. Men idag tog jag tag i saken och kokade både broccoli och spenat(varning: Riktigt svårt, kräver vuxen) kirrade också en marinad till ytterfile som vi strax ska grilla. Återkommer med ingredienser till denne om det inte blir en total flopp! Hare gött


Trötter

Hejhej idag skippar jag motvilligt träning pga en galen förkylning som aldrig vill ge sig. Min hals gör ontontont och har torrhosta ajajjaj. Dock på bättringsvägen nu:) wiho.
Detta var min lunch för någon dag sedan, havregrynsgröt med Fitnessgurus One Whey kiwi yoghurt toppat med lite hallon! Nom


chest day

Hej! Jobbade mellan 06-14 idag. Åkte omkring med Rickard med frukticabilen och delade ut frukt till olika företag. Var ganska mycket långtråkigare än vad jag trodde att det skulle vara. Anywho över till någonting mycket mindre långtråkigt: dagens träning. Jag tränade med Paulina idag för första gången på alldeles för länge. Måndagar bjuder som alltid på bröst, axlar och triceps, vi la även till lite mage på slutet! Passet bestod av hantelpress, hantelpress snebänk, axelpress, flies, hantellyft och någon fjuttig tricepsövning. Triceps är långt ifrån min favorit så det skippar jag alldeles för lätt.. Mage bestod av lite lek i TRX! Roligaste magövningarna finner man där+liggade leg raises!