Påskfrukost

Imorse åt jag och min familj en påskfrukost! Eller det mest påskiga över frukosten var att det fanns kokta ägg och en höna som användes som äggvärmare. För min del blev det bananapancakes med kiwi och keso och vaniljkesella blandat med hallon/blåbär och diverse drycker till det! Mums


Ovenbaked chocolate oatmeal

Imorse använde jag mig av One Whey Isolate Milk Chocolate och blandade även ner två tsk kakao i min älskade gröt. Det blev otroligt gott, nästan som en kaka med den frasiga ytan. Till det pt jag keso blandat med hallon, blåbär och kiwi. Dessa två blandade sig hur bra som helst!


Ovenbaked oatmeal - recept

½ dl havre/fiberhavregryn
½-1 skopa (ca 15-30 g) proteinpulver(Har testat med både One Whey Isolate Milk Chocolate and One Whey Strawberry and White Chocolate, båda lika bra)
1 tsk bakpulver
1 äggvita
½ dl mjölk eller vatten
Banan(eller andra bär/frukt)
 
 1. Sätt ugnen på 225 grader.
 2, Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan äggvitan och mjölk/vatten.
 3. Skär sedan bananen i bitar och lägg ovanpå smeten. Här kan du även byta ut bananen mot t.ex. hallon eller mango. (Jag har även testat blanda ner hallon och mango i själva smeten och sedan toppat med banan. Det blir extra gottigott!) 
 4. Grädda i ca 10-15 minuter.
 5. Ät sedan gröten med din favorittopping. Jag brukar ha en skål med keso och kesella blandat med hallon till! Passar mer än utmärkt med jordnötssmör till detta.
 

Ballerinagröt

Hade en lång sovmorgon imorse så då hade jag tid att dra ihop en lite större frulle. Hittade för ett tag sedan ett recept på en så kallad ballerinagröt.Den var helt okej, dock nästan lite för söt i smaken! Rekomenderar den ändå till alla chokladälskare och de som är lite extra sötsugna på morgonen. 
 

 Recept:
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker(eller 2-3 krm vaniljpulver)
1/2 mosad banan
1 äggvita
2 msk kesella
 Ev. lite sötning ex. stevia, honung, agave(Jag använde mig av 1 tsk stevia men det behövdes nog inte)

Topping:
1/2 mosad banan
2 msk hasselnötssmör (Jag använde mig av denna och det blev nog minst lika bra. Finns att köpa på t.ex Coop)
1 msk kakao
2 msk kesella
 Ev. lite sötning ex. stevia, honung agave(Jag använde mig av 1,5 tsk stevia, går nog lika bra utan här med om man använder Hazelnut and Chocolate Spread eftersom att den innehåller rårörsocker.)

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Börja med att göra gröten. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan mosad banan, äggvitan och kesellan.
3. Häll smeten i en ugnsfast form och sätt i ugnen i ca 10 minuter. 
4. Gör toppingen medans gröten är i ugnen genom att bara blanda ihop alla ingredienser. 
5. Toppa sedan gröten med toppingen genom att bara lägga den ovanpå eller var lite extra och göra ett hål mha ett glas så den får en riktig "ballerina"känsla!
 
 

Pink princess

Detta är min senaste kreation! Började med den långt innan jul men har inte haft tid att göra klart den. Men idag hade jag tid över och tog tummen ur för att fixa det mesta. Har lite grann kvar att göra klart men lägger upp bilderna nu ändå:)
 

Ovenbaked oatmeal

En av de absolut bästa frukostarna! Den här gröten har blivit standardfrukosten de senaste två veckorna, får inte nog.