Yesterday




Två från min födelsedag! Ska berätta mer om denna goa dag men nu vill jag bara hoppa i säng efter mitt 14h långa arbetspass och ladda om för nästan som börjar 09.00.

Chokladvaniljpannkakor

Idag jobbar jag HELA dagen! Öppnar förbutiken 07.45 och stänger förbutiken 22.15.. Jag har tagit på mig två pass för att ett gäng från ICA åker till London. Har nojjat lite för detta pass, för det är verkligen såå länge hehe men vad gör man inte för lite extrapengar. Men det ska nog gå an, passen som är mördarlånga brukar gå fortare än vad man tror! 

 Men här kommer iallafall ett recept på choklad-vaniljproteinpannkakor(kort namn) som jag gjorde för någon dag sedan!
 
 1 dl havregryn
 1,5 dl vaniljproteinpulver
 2 msk kakao
 1 msk stevia
 1 ägg
 1 dl äggvita (3 vitor)
VALFRITT: Kakao nibs
 
1. Mixa havregrynen noga till ett mjöl. Blanda ner alla torra ingredienser.
2. Häll ner äggen och mixa till en slät smet. Rör ner kakao nibs.
3. Stek på lagom värme och ät vad du vill till!  

Här åt jag jordnötssmör, banan och en röra med kvarg och hallon!
 

Cheesecake packed with protein

När jag kollade runt bland recept så kom jag ihåg att ProteinPow har lanserat en app med nyttiga recept. Jag blev så glad när jag såg att den var gratis så jag laddade ner den direkt, men såklart så måste man betala för nästan alla recept.. Men aja, några var gratis och jag testade göra en cheesecake som såg så lätt ut att göra! (Vilket den var också) Jag ändra lite grejer för att jag fick inte tag på alla ingredienser, men det blev helt okej ändå!
 Skriver "min version" av receptet här och den riktigt finns i appen!
 
 Cheesecake: 
250 g kvarg
170 g lätt turkisk yoghurt
ca 0,6 dl vaniljproteinpulver (ca 20 g)
ca 0,6 dl äggvitor (ca 2 stycken)
1,5 msk stevia
 
 Botten:
1,2 dl hasselnötter
2 msk jordnötssmör
1 msk kalorifri pannkakssirap
 
 20 g mörk choklad
 
1. Mixa nötterna noga och tillsätt sedan resten av botten-ingredienserna. 
2. Tryck ut i en liten form. Jag tror min var ca 15x15 cm. TIPS: Använd, om ni har tillgång till det, en form med borttagningsbar kant! Det behövs nästan om man vill ha fina bitar.
3. Blanda ihop ingredienserna till cheesecaken och häll över botten. 
4. Grädda i ugnen i 30-45 minuter i 170 grader. Var noga med att inte övergrädda den. Den ska kännas lite ofärdig i mitten! 
5. LÅT SVALNA!
6. Smält chokald och ringla över.
 
 Det här är ett recept jag kommer fortsätta spåna vidare på. Jag kommer testa andra nötter i botten(och mixa nötter mer nogrannt än vad jag gjorde hehe) och även tillsätta mer smak i själv cheesecaken. Den hade sjukt bra konsistens men det smakade inte så värst mycket. Så om ni testar göra den här så blanda ner lite vaniljpulver eller vaniljsocker för att få mer vaniljsmak!

 

FÖDELSEDAG

Imorgon fyller jag år och jag är så laddad hihi! Gänget och jag far till Boda Borg kl 14.00 och senare på kvällen så far vi till Olles och käkar! Det ska bli sååå kul, jag längtar så ssåsåås mycket!
 
 
 
 
 

Chokladproteinmuffins med jordnötsfrosting

 
För några dagar sedan så blev jag sååå sugen på att baka! Jag hittade massor med recept som bara var tvungen att testa och så jag for och handlade massor med ingredienser och här är ett av bakverken: 
 
Muffins:
2 skopor choklad proteinwhey
ca 0,6 dl stevia
ca 1,2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2,5 dl lätt turkisk yoghurt
4 äggvitor
2 dl osötad mandelmjölk (eller någon annan mjölk)
 
Frosting:
2,5 dl keso
ca 1,2 dl jordnötssmör
1 msk stevia
 
1. Blanda noga ihop alla ingredienserna till muffinsen och häll upp i så stora formar som möjligt. (Jag hade ganska små formar och det kändes "för lite")
2. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter på 170 grader. 
3. Mixa keson. Blanda ner jordnötssmör och stevia. Låt stå i kylen tills muffinsarna är klara. 
4. När muffinsarna har gräddas klart: Ta ut och låt svalna. Spritsa sedan ut frostingen ovanpå och ät!
(Dessa bör ätas direkt och blir inte sådär jättegoda om de står en dag)
 
 

SNEAK PEEK på fortsättningen på bröllopsklänningen

 
 

ETT ÅR

Idag har jag och Axel varit tillsammans i ett år! Vi började dagen med att fara och äta en supergod frukost på Verandan. (Deras kaffe är guuld, helt klart det godaste kaffet som finns) Efter frukosten har vi legat och sett How I Met Your Mother, 1,5 säsonger kvar tills vi får veta vem hon är! Vi har inga speciella planer för dagen utan det blir bara massa mys och troligtvis ett rygg och bicpespass senare i eftermiddag. 
 Jag har verkligen världens finaste kille och jag är så glad att han är min! KÄRLEK!
 
 
 Från förra året när jag, Paulina och Axel var där två dagar efter min födelsedag!

Söndag

Hej! Bloggen har ju varit ungefär lika död som jag har varit i veckan! Det var sista veckan innan lovet så det var mycket som skulle bli gjort så=ganska sena kvällar och det har verkligen gjort slut på mig! Men imorse fick jag sova ut så nu känns det mycket och bättre, och så får vi inte glömma att nu är det äntligen och om 3,5 dagar fyller jag år wiho!! 

 Just nu sitter jag i fikarummet på jobbet och har femton minuter kvar av min rast och sedan jobbar jag till 21 och då ska jag fara och köra ben. Valde att träna efter istället för före så att jag kunde ha en luuugn morgon! 
 

Btw jag har köpt lite bars..

Läget atm

Hello there! Mitten på veckan börjar redan närma sig och snart är det lov! Efter lovet kommer tiden bara rinna iväg innan det är dags för det "riktiga vuxen-livet". Det är mycket som ska göras innan och så nu är det bara att kämpa sig igenom allt plugg! 
 
 Annars så är läget bra med mig. Tiden spendras väl mest till att fixa olika läxor, plugga till prov, jobb, träna och äta. Ganska precis som vanligt hehe=) På tisdag har jag och Axel ett år, MYS! Och på onsdag fyller jag år wiho! Det kommer bli ett riktigt bra lov även fast tors, fre, lör och sön spenderas på ICA. Jobbar 07.45-22.15 på torsdag haha nojar sönder redan..
 
 Jag och min kära far för två somras sedan! Miniarmen jag hade hihi. Måste även tillägga att där hade jag clips-löshår och mitt riktiga hår är längre än så där nu, hairprogress!
 

Plugg

Sov ut till kl 12, vilket var väldigt behövligt, skulle förmodligen kunnat sova til 16 om jag inte ställde alarm hehe. Resten av dagen har jag jobbat med skoluppgifter. Fotat till utställningen, pluggat till religionsprov som vi har på onsdag och ikväll ska jag fortsätta sy på bröllopsklänningen och läsa i boken. 
 
Det känns så skönt att ha en vecka kvar och sedan är det lov!!! Efter det kommer tiden bara rinna iväg och vips kommer studenten! Efter lovet är det 4 veckor till vi far till turkiet=D Håller på att längta ihjäl mig!!!!!!!

 
 Mina ögonstenar:*
 

Högskoleprov

Hejhej! Idag har jag befunnit mig på Campus hela dagen och skrivit högskoleprovet. Med blod, svett och tårar tog jag mig igenom det! Hehe nä men medans jag skrev så tyckte jag att det kändes väldigt bra, men det tar jag tillbaka nu när jag har rättat. Fy och usch, vilken bortkastad dag... Aja, men nu har jag gjort bort "högskoleprovsoskulden" och så går det förhoppningsvis bättre till hösten. Då ska jag försöka lägga ner lite mer tid och plugga på lite mer!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
(Gammal bild)

UPDATE: Hur går dieten?

Dieten gick väldigt bra första veckan! Tappade ca 2,5 kg och ingen förändring på humör och ork. Men efter första cheatdayen så var sötsuget gigantiskt och de följande 2-3 veckorna var pest och pina och det fuskades alldeles för mycket. Så beslutet att ha en cheatday redan första veckan var inte så bra hehe *surprise surprise*. Men nu är det beslutat att April blir helt utan cheatdays(med godis och glass) och även fast April bara varat i 4 dagar så känns det här som en bra plan! 
 
Jag och Axel har ju ett år mitt i månaden så då blir det nog någon god mat, så det kan man väl kalla för cheatet i får denna månad! Man har ju bara "ett år" en gång liksom=) Men nu när jag har följt kostplanen i 4 dagar så känns det bra och blodsockret stabilt! Jag har redan börjat tappa lite grann så det känns bra att vara tillbaka på banan!
 
Det jag tror gjorde att jag inte kunde hålla mig motiverad var att jag visste inte hur länge jag skulle hålla på att dieta. Jag är en person som älskar att planera och vill gärna veta hur min framtid ser ut. Så att säga att jag ska dieta tills jag känner mig "nöjd" blev lite kaos i min hjärna. När jag är nöjd? Hur lång tid kommer det ta? När får jag äta mina goda mackor med alldeles för mycket smör och pålägg? Det gjorde att jag kom lite av banan! 
 
Så just nu vet jag att April kommer vara utan godis! Och att dieten minst räcker till 16 maj när vi far utomlands och där kommer jag självklart ha en cheat-week och efter det får vi se. Så att bara ha 2 datum planerade gör mycket för mig! Planing is the key!
 
Så nu kör vi stenhård till 16 Maj, ALL IN!
 
 

WEDDINGDRESS

Just nu håller jag på att sy min första bröllopsklänning! Jag har alltid varit fascinerad av bröllopklänningar och jag tror att jag "designade" min första när jag 11-12 år. Bröllopsklänningar ska vara någonting väldigt speciellt och göra så att man får känna sig som en sagoprinsessa för en dag! Sjukt kul att få skapa någonting så vackert och speciellt så mer spejsade bröllopsklänningen ska jag absolut göra!
 
 Den här klänningen är ju som ni ser inte klar! Har mycket kvar att göra men jag tänkte visa vad jag har gjort så här långt! Klänningen ska sys ihop där bak och spetsen ska sy fasts samt sätta dit ännu mer. Och det viktigaste av allt: Massvis med tyll längst ner! Som en upp-och-ner-vänd cupcake! Kärlek!
 

WIHO



Vi blev en av finalisterna på gymgrossisttävlingen som var för ett tag sedan! Hur kul som helst!!! Det blev inte första plats men ändå, sjukt häftigt:D

Axlar

Idag körde jag ett kort men effektiv axelpass! Jag hade tänkt köra vader och mage efteråt men energi fanns inte där tyvärr. Men passet såg ut som nedan:
 
 Axelpress - 4x5-6
 Flies - 3x8
 Hantellyft - 3x8
 Baksida axlar hantlar - 3x10
 Rotationsflies 3x12
 Baksida axlar cable - 3x12
 
Det gick på ca 50 minuter, riktigt kort pass! Men jag hade skön pump så det kändes bra genom passet;) 
Var sjukt sötsugen idag så efter passet for jag förbi Athletic Store och köpte lite proteinbars, hihi räddningen där!
 
 Nu ska jag försöka göra bort lite plugg och sedan kanske spela lite sims!=D
 

Proteinbars gone bad

 
För någon dag sedan testade jag gör proteinbars utifrån recept jag hade på proteinchokladbollar. De blev lite för torra för att gå att äta, så jag ska fortsätta fila på receptet. Tror dock bara att de behöver lite kortare tid i ugnen. Snygga blev de iallafall=D

Proteinchokladbollar

 
 I helgen blev det proteinchokladbollar till efterrätt! Det här är en uppdatering på ett recept som finns i min receptbok, dubblerat recept och tillagt proteinpulver!
 
 Recept:
3 dl havregryn
2,5 msk kakao
3 msk stevia
1 krm vaniljpulver
1 skopa vaniljproteinpulver (30g)
1 skopa chokladpulver (30g)
80 g kvarg
1 msk vatten
 
1. Blanda ihop alla ingredienser och rulla sedan till bollar! 
2. Rulla i kokos eller kakao dylikt om man vill.
 
Jag brukar äta kvarg och hallon till chokladbollar och det blir superbra kombination!