No-bake healthy cheesecake

 
 Jag gjorde mig en nyttig cheesecake före middagen som jag har ätit till efterrätt! Det är ett recept från Tasty Health aka bakguden! Hon gör så himla mycket häftiga grejer och har inspirerat mig massor, men jag har aldrig följt något av hennes recept till fullo av någon anledningen.. Men idag gjorde jag det så gott jag bara kunde!
 
För fyra små cheesecakes: (jag har kvar en i frysen hehe)
 Botten:
1/2 msk kakao
2 msk mandelmjöl
2 tsk stevia
0,75-1 msk äppelmos
 Cheesecake:
100 g lättkesella
50 g Philadelphia extra light
1 msk stevia sötströ eller motsvarande sötning
1/2 tsk vaniljextrakt
50 g jordgubbar
 
1. Blanda ihop ingredienserna till botten. Tryck ner fördela blandningen på fyra och tryck ner varje del i botten av silikon-muffinsformar (eller liknande).
2. Mixa ihop kesella, Philadelphiaost, vanilextrakt och stevia med en stavmixer. Hacka jordgubbarna i mindre bitar och vänd försiktigt ner dem i kesellablandningen. Häll blandningen i formarna och ställ in i frysen i ca 30-45 minuter. Ta ut formarna ca 10-15 minuter innan du ska äta dem så att de tinar lite.
 
Näringsvärde per cheesecake:
62 kcal
3 g kolhydrater
6 g protein
3 g fett
 
Detta är då hennes orginalrecept. Jag använde mig av hallon istället för att jag inte hade jordisar hemma, använde inget vaniljextrakt och finrev sockerfri choklad som topping. Nomnom!! Superbra efter middagen-sötsug-killern!
 Visst har jag fina formar förresten! Supermys och de får mig att längta ännu mer till sommaren! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback