Chokladproteinmuffins med jordnötsfrosting

 
För några dagar sedan så blev jag sååå sugen på att baka! Jag hittade massor med recept som bara var tvungen att testa och så jag for och handlade massor med ingredienser och här är ett av bakverken: 
 
Muffins:
2 skopor choklad proteinwhey
ca 0,6 dl stevia
ca 1,2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2,5 dl lätt turkisk yoghurt
4 äggvitor
2 dl osötad mandelmjölk (eller någon annan mjölk)
 
Frosting:
2,5 dl keso
ca 1,2 dl jordnötssmör
1 msk stevia
 
1. Blanda noga ihop alla ingredienserna till muffinsen och häll upp i så stora formar som möjligt. (Jag hade ganska små formar och det kändes "för lite")
2. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter på 170 grader. 
3. Mixa keson. Blanda ner jordnötssmör och stevia. Låt stå i kylen tills muffinsarna är klara. 
4. När muffinsarna har gräddas klart: Ta ut och låt svalna. Spritsa sedan ut frostingen ovanpå och ät!
(Dessa bör ätas direkt och blir inte sådär jättegoda om de står en dag)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback