Cheesecake packed with protein
När jag kollade runt bland recept så kom jag ihåg att ProteinPow har lanserat en app med nyttiga recept. Jag blev så glad när jag såg att den var gratis så jag laddade ner den direkt, men såklart så måste man betala för nästan alla recept.. Men aja, några var gratis och jag testade göra en cheesecake som såg så lätt ut att göra! (Vilket den var också) Jag ändra lite grejer för att jag fick inte tag på alla ingredienser, men det blev helt okej ändå!
Skriver "min version" av receptet här och den riktigt finns i appen!
Cheesecake:
250 g kvarg
170 g lätt turkisk yoghurt
ca 0,6 dl vaniljproteinpulver (ca 20 g)
ca 0,6 dl äggvitor (ca 2 stycken)
1,5 msk stevia
Botten:
1,2 dl hasselnötter
2 msk jordnötssmör
1 msk kalorifri pannkakssirap
20 g mörk choklad
1. Mixa nötterna noga och tillsätt sedan resten av botten-ingredienserna.
2. Tryck ut i en liten form. Jag tror min var ca 15x15 cm. TIPS: Använd, om ni har tillgång till det, en form med borttagningsbar kant! Det behövs nästan om man vill ha fina bitar.
3. Blanda ihop ingredienserna till cheesecaken och häll över botten.
4. Grädda i ugnen i 30-45 minuter i 170 grader. Var noga med att inte övergrädda den. Den ska kännas lite ofärdig i mitten!
5. LÅT SVALNA!
6. Smält chokald och ringla över.
Det här är ett recept jag kommer fortsätta spåna vidare på. Jag kommer testa andra nötter i botten(och mixa nötter mer nogrannt än vad jag gjorde hehe) och även tillsätta mer smak i själv cheesecaken. Den hade sjukt bra konsistens men det smakade inte så värst mycket. Så om ni testar göra den här så blanda ner lite vaniljpulver eller vaniljsocker för att få mer vaniljsmak!
Kommentarer
Trackback