Bättre sent än aldrig - Jordnöt- och pepparkakskaka

Det här receptet kommer upp lite senare än planerat. Även fast det är lov så flyger dagarna iväg så otroligt fort, känns inte som att man hinner med någonting alls! Dygnen får ju gärna vara några timmar längre..
 
 Botten:
1 dl havregryn
1,5 msk mandelmjöl
1 tsk stevia
1 msk äppelmos
0,5 msk yoghurt 
1 ägg 
 
 Övre del:
2 msk PB2 - 1 msk vatten (eller 1 msk jordnötssmör)
1 tsk bakpulver
1,5 tsk pepparkakspulver
1 msk mandelmjöl
0,5 msk Walden Farms Caramel Syrup (kan nog bytas ut mot vanlig sirap)
1 msk äppelmos
 
1. Börja med att sätta ugnen på 200C. Blanda ihop alla ingredienser till bottnen i en skål och häll sedan över i en liten ugnsform(ca 10x10cm).Gjorde premiär för min miniugnsform med borttagningsbara kanter, den var hur bra som helst!!
 2. Ställ sedan bottendelen i ugnen och grädda i ca 5 minuter. Gör under tiden den övre delen av kakan.
 3. Blanda 2 msk PB2 med vatten och gör till ett pb-smör. Blanda i en separat skål ihop bakpulver, pepparkakskryddor och mandelmjöl. Rör sedan ner alla blöta ingredienser och häll smeten över bottendelen.
 4. Grädda i ytterligare 5-7 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback