Chokladmugcake med hjortron-& jordnötssmörmitt
Till frukost testade jag göra en mugcake utan proteinpuvler så att ni som inte använder er av proteinpuvler även kan testa! Det var första gången jag testade göra en mugcake utan proteinpuvler och jag måste säga att proteinpulvret lyfter kakans smak lite grann men utan prottepulver så blir den så otroligt saftig. Så vilket som blir bättre är lite svårt att avgöra.
För att inte bara göra en vanlig tråkig chokladmuggis så gjorde jag en mitt på hjortron och jordnötssmör. Oväntad kombo som faktiskt passade väldigt bra!
1/2 dl kokosmjöl
För att inte bara göra en vanlig tråkig chokladmuggis så gjorde jag en mitt på hjortron och jordnötssmör. Oväntad kombo som faktiskt passade väldigt bra!
1/2 dl kokosmjöl
1 msk canderel cankao
1 msk stevia
ca 1/2 tsk bakpuvler
ca 1/4 tsk vaniljpulver
3 msk kvarg
3 msk mjölk
1 äggivta
Mitten:
2 msk hjortron
1 msk jordnötssmör
2 msk hjortron
1 msk jordnötssmör
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner kvarg, mjölk och äggvita. Värm hjortron så pass att de går att mosa ihop och blanda sedan ner jordnötssmör.
Häll halva chokladsmeten i en mugg/skål, häll sedan ner hjortronjordnötsblandningen och häll sedan resterande chokladsmet på.
Täck muggen/skålen med plastfolie och värm sedan i micron på högsta värme i ca 2 min. Kan skilja från micro till micro så ta ut efter ca en min och bestäm själv om konsistensen är som du vill ha den!
Häll halva chokladsmeten i en mugg/skål, häll sedan ner hjortronjordnötsblandningen och häll sedan resterande chokladsmet på.
Täck muggen/skålen med plastfolie och värm sedan i micron på högsta värme i ca 2 min. Kan skilja från micro till micro så ta ut efter ca en min och bestäm själv om konsistensen är som du vill ha den!
Kommentarer
Trackback